Indavideó

Friss topikok

  • dudinéni: Szerintem maradjatok ott ahol vagytok, mert itthon hideg van, fú a szél, havaseső esik és mindeki ... (2008.12.21. 00:48) Celestun
  • Kuglicz Ákos: Iszonyú nyomasztó lehet az a temérdek giccs, meg a borzalmas hőség. De a legijesztőbb ez a két kon... (2008.12.17. 17:00) Akumal - Mizol-Ha - Agua Azul - Palenque
  • dudinéni: Elég soká esett le, hogy milyen mesterséget űz a mozgó iparűző. Gondolom ezt a képet nekem küldted... (2008.02.06. 18:46) Saigon es bucsu PhuQouc-tol
  • anna: nagyon szepek a kepek. látom gombát is szedtettek! gyertek haza itthon tök jó hideg van! :) sok cs... (2008.02.02. 21:12) Utolso kepek a szigetrol
  • Branko: Sajnos nem lattunk seadragont, viszont biztos vagyok benne, hogy a hajon nem laknal egy pecig se, ... (2008.02.02. 10:30) Felfedezzuk a szigetet

Linkblog

Amsterdam és 'Waterland'

2008.05.01. 12:36 padregas

Csütörtök reggel új reményekkel telve indultunk tovább Amsterdamba. A Ring-projektet sem adtuk fel, elhatároztuk, hogy vasárnap a hazaúton visszatérünk még.

Pár száz kilóméter autózás után a határt átlépve a táj is teljesen megváltozott. A német rendezettséget felváltotta a holland rendezettség, melyen ezúttal a fríz hatás érződött.

Amsterdamtól 15 kilóméterrel északra egy tengerpari campingben béreltünk faházat. Szuper tiszta, hangulatos kis 4 személyeset, ugyanis péntekre Zsófi barátnőnk érkezését vártuk Londonból.

A gyönyörű tájjal itt Hollandiában sem tudtunk betelni. Fantasztikus, hogy burjánzott a természet alig 15 km-re a fővárostól! Vadkacsák, nyulak mindenfelé, csoportosan, a házikónk előtt is. Cuki bárányok és tehenek míg a szem ellát.

A camping az észak-holland 'Waterland' nevű természetvédelmi területen fekszik. (http://www.campinguitdam.nl/)  A közelben hangulatos kis halászfalvak találhatók, úgy mint Marken, Edam, Volendam, stb. Markenbe például egy többkilóméteres töltésen keresztül lehet bejutni, úgy, hogy az út gyakorlatilag a tengerben vezet. Jobbra és balra is víz.

(http://maps.google.com/maps?hl=hu&lr=lang_hu&q=Waterland,+Hollandia&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=title)

Jellemző, hogy a vidéket csatornák és tavak szelik keresztbe-kasul.

 

 E kellemes, szemetgyönyörködtető benyomások hatására, mire a városba (Amsterdam) értünk, kezdeti nehézségeink végképp feledésbe merültek. 1-2 órás császkálás után szépen lassan "nézőpontot váltottunk"....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A város apokaliptikus kavalkádjában érdekes dolgokra bukkantunk:

 

 

 

" A sex vajon mi...? "

Este az említett típusú kis falvakon autóztunk át. A természeti adottságokból kifolyólag a házak is egyedülállóak. A ház előtt utcafront, a hátsó oldalán pedig a csatorna. Így ha a holland mókus kilép a teraszára, a kert végében rögtön ladikra is szállhat. 

Szintén egyediek a hatalmas ablakok, melyeket nem takar függöny, így ha benézel a lakásba - azon túl, hogy mindent/mindenkit látsz - a tulsó oldali ablakon keresztül akár a kertbe is kitekinthetsz. Nem sok titkolnivalójuk lehet... :)

Mindenesetre nagyon bejött az épületek stílusa. No meg a rengeteg színes virág, és az ötletes, tarka kiegészítők minden kertben és házon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://padregas.blog.hu/api/trackback/id/tr97503029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása